واکسن کرونا

این روزها خبر شیوع ویروس کرونا به مهم‌ترین خبر جهان تبدیل شده است. هر روز آمار مبتلایان افزایش میابد. هر چند وقت یک بار خبر ورود ویروس کرونا به کشوری جدید را می‌شنویم. تاکنون کشورهای بسیاری درگیر این بیماری شده‌اند. با افزایش نگرانی از گسترش این ویروس کشورهای و سازمان‌های بهداشتی مختلف شروع به تحقیقات گسترده برای ساخت واکسن و داروی بیماری کووید_19 کرده‌اند. چندین بار خبرهایی مبنی بر کشف واکسن ویروس کرونای جدید منتشر شده است. اما این واکسن‌ها به کجا رسیده‌اند؟ آیا درمان قطعی هستند؟ آیا آزمایش شده‌اند؟ کی به مرحله تولید انبود می‌رسند؟ واکسن کرونا کی در دسترس عموم قرار می‌گیرد؟

 

 

سازمان‌های بهداشتی چین، آمریکا، اسرائیل و چندین مرکز تحقیقات مستقل از اولین مراکزی هستند که شروع به تحقیق برای بافتن داروی کرونا کردند. این مراکز به یافته‌های مختلفی دست یافتند که نیازمند آزمایش هستند. آزمایش واکسن اصولا فرایندی طولانی است و یک سال تا 18 ماه به طول می‌انجامد تا واکسنی جدید به تولید انبود برسد. محققان ابتدا واکسن را بر روی حیوانات امتحان می‌کنند در صورت نتیجه دهی بر روی انسان امتحان می‌نمایند سپس برای تولید انبود آماده می‌شود. محققان واکسن ویروس کرونا در اکثر مراکز در مرحله تست حیوانی واکسن قرار دارند. ولی خبری که امروز به تاریخ 26 اسفند منتشر شد بسیار امیدوارکننده بود. محققان در آمریکا بدون تست واکسن بر روی حیوانات شروع به تست واکسن کرونا بر انسان کرده‌اند. این کار باعث سرعت بسیاری به روند تولید واکسن کرونا بخشیده است.

 

 

محققان برای آزمایش این واکسن را با دوزهای مختلف به 45 فرد داوطلب جوان و سالم تزریق می‌نمایند. امکان آلوده شدن این داوطلبان به بیماری کووید_19 از طریق تزریق وجود ندارد زیرا این نمونه واکسن‌ها حاوی ویروس کرونا نیستند.هدف صرفاً بررسی عوارض جانبی نگران کننده احتمالی واکسن‎هاست. و این مرحله راه را برای آزمایش های بزرگتر باز می‌کند. محققان آمریکایی درسرعت رسیدن تحقیقات برای تولید واکسن رکورد زدند. اما هنوز راه برای تولید واکسن نهایی باقی‌ست. در مراحل بعدی تست، باید واکسن کرونا روی هزاران نفر تست شود.

در چین نیز پزشکان شروع به استفاده از دارویی که ترکیبی ست از داروی ایدز و ابولا برای درمان بیماران استفاده می‌کنند که ظاهرا در چند مورد به بهبودی بیمار مبتلا به کرونا کمک کرده‌است.

راه بسیاری برای کشف دارو و واکسن کرونا طی شده ولی هنوز راه باقی‌ست. ولی این روزها خبرهای امیدوارکننده بیش‌تر به گوش می‌رسد.

 

نظر خود را ارسال کنید