امروزه ساعتهای کپی اکثرا در کشور چین تولید میشوند. چین که عضو سازمان تجارت جهانی نمیباشد به راحتی قانون کپی را زیر پا میگذارد. همانطور که از اسم کپی بر می آید کارخانه های کشور چین تمام تلاششان را میکنند تا طوری کپی نمایند که کپی بودن کالا مشخص نباشد. با این حال میتوان در زمینه ی ساعت کپی بودن آن را تشخیص داد. با اینکه این کار کمی مشکل است و روز به روز کارخانه های چینی سعی در پنهان سازی عوامل ظاهری هستند تا اجناسشان عین اصل شود ولی اکثرا کپی بودن آنها قابل تشخیص میباشد.
تشخیص ساعت اصل از کپی کمی تجربه نیز نیاز دارد و با دیدن ساعت اصل، تشخیص کپی ساعت راحت تر میشود. و از طرفی راه های این تشخیص ممکن است برند به برند (و یا حتی طرح به طرح) متفاوت باشد. در این مطلب ما سعی میکنیم اکثر روشهای تشخیص ساعت اصل از کپی را به شما دوستان عزیز معرفی کنیم. در زیر این روش ها ارائه شده اند:
-
بهترین راه تشخیص ساعت اصل از کپی مراجعه به سایت بین المللی همان برند میباشد. برای نمونه اگر ساعت رولکس ببینید و بخواهید اورجینال بودن آن را تشخیص دهید با مراجعه به سایت رولکس میتوانید طرح های این برند، سبک طرح ها، نمایندگی های معتبر در جهان، و قیمت ساعتها را مشاهده بفرمایید.
همانطور که در عکس بالا مشخص است در قسمت STORE LOCATOR میتوان نمایندگی ساعتهای رولکس در دنیا را مشاهده کرد. همچنین با مقایسه ی ساعتهای موجود در سایت رولکس و ساعتی که ما درباره اورجینال بودنش شک داریم میتوانیم شباهت آنها را مقایسه کنیم. در کل میتوان گفت بهترین راه تشخیص اورجینال بودن یک ساعت سایت برند آن ساعت میباشد و اطلاعات زیادی به ما درباره ی شناخت ساعتهای آن برند میدهد.
-
جستجوی ساعت در سایت گوگل : سایت گوگل یکی از ابزارهای مفید در دنیای امروزی است. با جستجوی یک ساعت در سایت گوگل میتوان اطلاعات بسیار زیادی را در مورد آن به دست آورد. برای مثال با جستجوی انگلیسی سریال یک ساعت اگر نتایج گوگل فقط به شکل فارسی بودند میتوان فهمید که این ساعت فقط در ایران است و به احتمال زیاد کپیو یا غیر اصل میباشد. برای توضیح بیشتر میتوان گفت که نتایج فارسی در جستجوی اینترنتی معمولا در صفحه های آخر گوگلنمایش داده میشوند ولی اگر جستجوی سریال و یا برند یک ساعت نتایج فارسی را در صفحه های ابتدایی گوگل آورد یعنی این برند یا سریال در کشورهای دیگری وجود ندارد و فقط در ایران به فروش است. و از آنجایی که کشور ایران ساعت تولید نمیکند میتوان گفت که این ساعت یا برند در کشور چین توسط تاجری سفارش گذاشته شده و فقط برای فروش در کشور ایران است. همچنین با جستجوی سریال یک ساعت، اگر عکس های آن ساعت در اینترنت و در سایت های معتبری مثل آمازون و ... وجود داشت و قیمت نیز تقریبا همان قیمتی بود که ما خریده ایم، میتوان گفت این ساعت اصل و اورجینال است.
از سایتهای معتبر فروش ساعت های اورجینال میتوان AMAZON، EBAY، WATCHSHOP، watchtime، ethoswatches، chrono24 و ... را نام برد. از مقایسه ی اطلاعاتی که در این سایتها نوشته شده (برای مثال جنس فلز به کار رفته و یا مقاومت در برابر آب) با اطلاعاتی که در درب پشت ساعت است نیز میتوان به کپی بودن و یا نبودن ساعت پی برد. البته میتوان گفت که اطلاعات تمامی سایت های ذکر شده حتما درست نیستند و ممکن است در یک سایتی اطلاعات ساعت اشتباه درج شود ولی با مقایسه ی چند سایت معتبر میتوان اطلاعات تقریبا قطعی به دست آورد.
-
نوع رفرنس ساعتها : از روی رفرنس یا سریال ساعتها نیز در بعضی برندها میتوان به اورجینال و یا کپی بودن ساعت پی برد. برای مثال ساعتهای اورجینال سیتیزن سه سریال دارند.
-
مدل ساعت : که این سریال بر روی لیبل ساعت قرار دارد (ترکیبی از حروف و اعداد است و به ترتیب شامل ابتدا دو حرف انگلیسی و سپس 4 عدد و خط تیره و 2 عدد دیگر و در انتها یک یا دو حرف انگلیسی. برای نمونه CA4152-02E)
-
رفرنس ساعت : که بر روی درب پشت ساعت است و همان Serial Number در عکس زیر است (یک عدد نهایتا 10 رقمی است)
-
کالیبر : که بر روی درب پشت ساعت است و شامل کالیبر موتور (که ترکیبی از حرف و عدد میتواند باشد) و سپس خط تیره و در انتها شماره بدنه (یک ترکیب نهایتا 10 تایی از اهداد و حروف)
این سریالها معمولا در ساعتهای کپی سیتیزن وجود ندارند و یا تفاوت دارند. از روی این سریالها میتوان به کپی بودن ساعت نیز پی برد. معمولا نوع سریال هر ساعت در سایت اصلی آن ساعت توضیح داده میشود و برای دیدن نوع سریال هر برندی میتوان به سایت آن برند مراجعه کرد.
-
تفاوت های ظاهری : از ظاهر ساعتها نیز میتوان کپی بودن ساعتی را مشاهده کرد ولی این تفاوتها نسیت به هر مدلی از ساعت میتواند متفاوت باشد و برای دیدن این تفاوتها باید حتما نسخه ی اصلی نیز موجود باشد تا بتوان کپی را با اصل مقایسه کرد و تفاوتشان را دید. برای مثال در ساعتهای اصلی جیشاک کیفیت چراغ ها در شکل زیر آمده است.
و یا کیفیت بند در شکل زیر
و همچنین در ساعتهای جی شاک اصل پیچهای درب پشت ساعت هم با آچار دو گوش و هم با آچار چهارگوش باز میشوند ولی در جی شاک های غیر اورجینال فقط با آچار چهار گوش میتوان پیچ را باز کرد که در شکل زیر نشان داده شده است.
برای تفاوت های ظاهری ما به چند مورد در ساعتهای جیشاک اشاره کردیم ولی این تفاوت های ظاهری در برندهای مختلف میتواند متفاوت باشد. برای آگاهی از این تفاوت ها میتوان در گوگل و یا یوتیوب نیز فیلم های مختلفی را در مورد این تفاوت های ظاهری مشاهده کرد. این تفاوت ها میتوانند شامل رنگ، درخشندگی قطعات، وزن، نوع و کیفیت قطعات استفاده شده، امکانات و آپشن های ساعت، ضد آب بودن ساعت و ... باشند. برای مقایسه ی این اختلاف ها کافیست در یوتیوب فیلم های مربوطه را جستجو کرد.
-
تماس با شرکت پشتیبانی ساعت : این روش مطمئن ترین روش برای تشخیص ساعتهای اصل از کپی میباشد. اطلاعات تماس شرکت پشتیبانی هر برندی را میتوان از سایت بین المللی آن برند به دست آورد و با تماس با شرکت میتوان نمایندگیهای فروش مجاز و اطلاعات هر برند را به دست آورد. معمولا شرکتهای پشتیبانی اجازه ی فروش ساعتهای کپی را به فروشگاه ها نمیدهند. برای مثال شرکت برند سیکو با نام توسعه کالای دماوند با بازرسی از فروشگاه های نمایندگی سیکو اجازه نمیدهند کپی ساعت سیکو در فروشگاهی که نمایندگی این برند را دارد، به فروش رسد. به همین دلیل فروشگاه های ساعت اکثرا یا فقط ساعت اورجینال میفروشند و یا فقط فیک. تماس با شرکت پشتیبانی میتواند شما عزیزان را در شناخت بهتر فروشگاه های معتبر کمک نماید.